Κάστρο Νοϊσβάνσταϊν: Ταξίδι σε ένα παραμύθι

You are currently viewing Κάστρο Νοϊσβάνσταϊν: Ταξίδι σε ένα παραμύθι

  Το κάστρο Νοϊσβάνσταϊν (Neuschwanstein Castle) ή αλλιώς το κάστρο της Σταχτοπούτας βρίσκεται λιγότερο από 2 ώρες μακριά από το Μόναχο, Γερμανία. Σε ένα λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου, στη νοτιοδυτική Βαυαρία. Το ρομαντικό αυτό κάστρο του 19ου αιώνα, ανήκε στο Λουδοβίκο Β΄ της Βαυαρίας ο οποίος θέλησε να το χτίσει ως φόρο τιμής στον αγαπημένο του συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ.

white and brown castle surrounded by trees covered with snow
Το κάστρο Νοϊσβάνσταϊν το χειμώνα είναι μαγεία

  Το Νοϊσβάνσταϊν δέχεται κάθε χρόνο περίπου 1.3 εκατομμύρια επισκέπτες. Για το λόγο αυτό είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλου του κόσμο, γίνετε 35 λεπτή ξενάγηση ανά γκρουπ μέσα σε όλους τους χώρους του παλατιού. Ωστόσο δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες, μην παραλείψεις όμως να φωτογραφίσεις τη θέα από τα παραθυρά του.

Η διαδρομή για να φτάσει κανείς στο παλάτι είναι μαγευτική

Πότε να το επισκεφτώ;

  Η καλύτερη περίοδος να επισκεφτείς το παλάτι είναι είτε το φθινόπωρο είτε την άνοιξη. Καθώς η περίοδος αιχμής είναι το καλοκαίρι όπου ανά ημέρα οι επισκέπτες αγγίζουν τους 6.000 και το χειμώνα έχει αρκετό κρύο και χιόνι. Η διαδρομή για να φτάσει κανείς στο παλάτι είναι μαγευτική. Με πράσινα λιβάδια, μικρά ξύλινα σπιτάκια που έχουν ξυλόγλυπτη αρχιτεκτονική και φυσικά με υπέροχη θέα στις επιβλητικές Άλπεις.

Neuschwanstein Castle

  Το εισιτήριο για την είσοδο στο παλάτι μπορεί να το προμηθευτεί κανείς από το Χοχενσβάνγκαου. Στη συνέχεια η ανάβαση στο παλάτι γίνεται με 4 τρόπους.

Τρόπος 1: με τα πόδια (περίπου 1 ώρα περπάτημα σε ανηφόρα)
Τρόπος 2: με το ποδήλατο (μπορείς να το νοικιάσεις)
Τρόπος 3: με λεωφορείο (ο πιο ξεκούραστός)
Τρόπος 4: με άμαξα (ο πιο ρομαντικός)

Εάν επιλέξετε τον τρόπο 3 ή 4, θα φτάσετε έως ένα σημείο και στη συνέχεια θα πρέπει να περπατήσετε 15 λεπτά περίπου για να φτάσετε στο παλάτι. Την τέλεια φωτογραφία του κάστρου (που κυκλοφορεί στα social) θα την τραβήξετε από μια μικρή γέφυρα που βρίσκετε ακριβώς απέναντι απο το σημείο που θα σας αφήσει το λεωφορείο.

Tο μοναδικό χωρίο Ομπεραμεργκάου (Oberammergau)

  Για να ολοκληρωθεί ακόμα πιο τέλεια η ημέρα σας, θα μπορούσατε να επισκεφτείτε το μοναδικό χωριό Ομπεραμεργκάου (Oberammergau). Εκεί θα βρείτε αρκετά local εστιατόρια με βαυαρική κουζίνα και μαγαζάκια που πουλάνε όλο το χρόνο χριστουγεννιάτικα αλλά και ξυλόγλυπτα δημιουργήματα της περιοχής. Επίσης το συγκεκριμένο χωρίο είναι διάσημο για τις ζωγραφισμένες προσόψεις των σπιτιών που είναι εμπνευσμένες από τοπικούς μύθους, από θρησκευτικές παραδόσεις, αλλά και παραμύθια όπως αυτών των αδελφών Γκριμ. 

Neuschwanstein Castle

Την αγαπήσαμε αυτή την εκδρομή και τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα! 

Αφήστε μια απάντηση