Δελφοί: το κέντρο της γης

You are currently viewing Δελφοί: το κέντρο της γης
Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών απέχει 1 χλμ από το σύγχρονο οικισμό των Δελφών στον δρόμο Αράχωβας-Άμφισσας-Ιτέας

Οι Δελφοί

Βρίσκονται σε ένα γαλήνιο περιβάλλον, μακριά από τη φασαρία των αστικών περιοχών, σε υψόμετρο 570 μέτρων.

Ένας αρχαίος αρχαιολογικός χώρος και ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Mπορούμε να σας επιβεβαιώσουμε ότι από τη πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε στο χώρο των Δελφών, θα σας κατακλείσει η μεγαλοπρέπεια του και θα σας μαγέψει το τοπίο.

Είναι μια ιδανική απόδραση για να απολαύσετε την αρχαία ιστορία και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Αρχαιολογικός χώρος Δελφών

Τι λέει η μυθολογία

Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης ή το κέντρο της γης, όπου συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου. Επιπλέον ήταν το σπίτι του Μαντείου των Δελφών, όπου η Πυθία, μια σεβαστή ιέρεια χρησίμευε ως αγωγός για τις προφητείες του θεού Απόλλωνα.

Αρχαιολογικοί Θησαυροί

Στους Δελφούς υπάρχει ένας πλούτος από καλά διατηρημένα αρχαιολογικά ερείπια, όπως ο Ναός του Απόλλωνα, το Θέατρο, το Στάδιο και το Θησαυροφυλάκιο των Αθηναίων. Πράγματι, αυτές οι εντυπωσιακές κατασκευές προσφέρουν πληροφορίες για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τα αρχιτεκτονικά τους επιτεύγματα.

Είναι αλήθεια ότι το μέρος αυτό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Γι αυτό τον λόγο, η επίσκεψη σε αυτόν τον αρχαίο χώρο σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με την ιστορία, τη μυθολογία και τις παραδοσιακές αξίες της χώρας.

Εκπληκτικό τοπίο

Ο συνδυασμός αρχαίων ερειπίων και φυσικής ομορφιάς, στις πλαγιές του Παρνασσού, κάνει τους Δελφούς έναν οπτικά εντυπωσιακό προορισμό.

Πέρα από τον αρχαιολογικό χώρο, ο ίδιος ο Παρνασσός είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις της υπαίθρου. Τα μονοπάτια πεζοπορίας προσφέρουν ευκαιρίες για να εξερευνήσετε τη χλωρίδα και την πανίδα του βουνού.

Ο ναός του Απόλλωνα

Ο ναός του Απόλλωνα

Ο ναός του Θεού Απόλλωνα θεωρούνταν η έδρα του μαντείου και ως εκ τούτου κατείχε περίοπτη θέση μέσα στο ιερό.

Το Μουσείο των Δελφών

Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή αντικειμένων που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή. Σίγουρα θα βελτιώσει στην κατανόησή της ιστορίας του τόπου.

 

Η Σφίγγα των Ναξίων. Η μυθική μορφή, σύμβολο χθόνιας θεότητας και ουράνιας εξουσίας, παριστάνεται με σώμα και πόδια λιονταριού, με στήθος και φτερά πτηνού και κεφάλι κόρης
Ο διάσημος Ηνίοχος οδηγούσε κάποτε ένα άρμα που το έσερναν τέσσερα άλογα

Δεν πρέπει να χάσετε αυτή την επίσκεψη

Η τοποθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη από μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα, καθιστώντας τους Δελφούς, μια βολική ημερήσια εκδρομή ή απόδραση το Σαββατοκύριακο.

Είτε ενδιαφέρεστε για την ιστορία, τη μυθολογία, τη φύση ή απλώς αναζητάτε μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία, οι Δελφοί προσφέρουν έναν συναρπαστικό προορισμό που θα αφήσει μια μόνιμη εντύπωση σε κάθε ταξιδιώτη.

Αξίζει να συνδυάσετε την επίσκεψή σαν στους Δελφούς με μια εξόρμηση στην Αράχωβα. Να γευτείτε τοπικά προϊόντα & να χαρείτε τη φύση.

Αν σας άρεσε το παραπάνω άρθρο πατήστε εδώ για περισσότερα.

Πηγές:

  • https://delphi.culture.gr/language/el/
  • http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=2507
  • https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%86%CF%8E%CE%BD

Αφήστε μια απάντηση